För dig ska jag göra allt

Min älskade, älskade Chilli. Finner inga ord för hur mycket du betyder för mig. För dig ska jag göra allt i min makt. Jag ska se till att du mår bäst, oavsett hur högt priset är.

Veterinärbesöket (jag hade bokat tid då vi upptäckt att han tappat två tänder) i fredags blev lite längre än förväntat. Han sövdes ner för att få sina tovor bortrakade och även röntgas i munnen. Resultatet av röntgen visade att han lider av en tandsjukdom vid namn FORL, som innebär att emaljen bryts ner från insidan och slutligen tappar de tänderna som är drabbade. En väldigt vanlig sjukdom hos katter tydligen och kan vara väldigt smärtsam. Under röntgen hittade de en kindtand som var svårt drabbad, så denna ska tas bort nu på onsdag.

Tyvärr finns det ännu inget botemedel mot denna sjukdomen. Det enda man kan göra är att hålla koll på tänderna regelbundet och operera ut de som är drabbade för att förhindra onödigt långvarig smärta.

Att ta med honom till veterinären gör ont i både hjärtat och plånboken, men varenda krona som jag lägger på honom är kronor som är mer än värda att spendera. Jag behöver inga nya onödiga kläder, nytt smink eller liknande. Så länge min älskling mår bra så kommer det alltid vara värt. Just nu är fokuset att han ska må så bra som möjligt, resten kan vänta. Trots att oron fortfarande gnager i mig så är det skönt att äntligen veta vad det beror på. Han är en krigare, min lilla kille. ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *