Hårvårdsrutiner

IMG_2405_Fotor IMG_2409_Fotor

Något som jag tycker är väldigt intressant att läsa på andra bloggar är deras hår- och hudvårdsrutiner. Så jag tänkte, varför inte dela med mig av mina? Så, here we go!

Jag brukar tvätta mitt hår cirka 2 gånger i veckan och då använder jag mig utav TRESemmé’s kreatin smooth. Tycker den tillför fukt och håret känns fräscht efteråt. Eftersom jag tvättar mitt hår så sällan så schamponerar jag det 2 gånger innan jag lägger i balsam i längderna. Låter oftast balsamet verka innan jag sköljer ut det. Till sist avslutar jag med att sätta på iskallt vatten och sköljer i längderna för att stänga hårstråna. Låter nästan alltid håret självtorka och när det fortfarande är lite fuktigt lägger jag i håroljan från Goldwell som ni ser på bilden. Den absolut bästa håroljan som finns, luktar ljuvligt dessutom!

Mellan tvättarna så hinner håret bli fett och då använder jag mig av torrschampoot av Batiste. Tycker håret ser nästan ut som nytvättat och det luktar fräscht! Något annat jag brukar göra när håret börjar bli lite tråkigt och hängigt, är att jag blöter ner borsten och borstar igenom håret tills det är lagom fuktigt (inte blött!) och sen lägger jag i hårolja i längderna. Därefter gör jag en inbakad fläta som jag sedan sover med. På morgonen kommer håret lukta nyduschat och vågorna efter flätan kommer att hålla längre. Tips!

Kan för övrigt tillägga att jag klipper mig ganska sällan, 3-4 gånger per år kanske och då slingar jag även håret lite ljusare. Plattar/lockar håret endast till fest i princip. Väldigt, väldigt sällan till vardags.

Finns absolut dagar jag gör undantag, men detta håller jag mig oftast till. Förut duschade jag varje dag och det märks stor skillnad på håret sen jag började duscha det mer sällan. Det ser betydligt friskare ut nu! Hoppas iallafall att ni tyckte detta var kul att läsa och att ni kanske fått något tips! Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *